búvártanfolyam PADI nitrox banner

ENRICHED AIR DIVER - Dúsított levegős búvártanfolyam

A dúsított levegő ("enriched air") használata biztonságosabbá teszi a merüléseket azáltal, hogy a belélegzett gázban az oxigén aránya magasabb. Így több időt lehet eltölteni a víz alatt, miközben a szervezetünk számára kevésbé megterhelő a merülés, ráadásul a dekompressziós betegség kockázatát is minimálisra csökkenthetjük. A szervezet metabolizálja, és másképpen nyeli el az extra oxigént, így szabadtüdős búvárkodás határain belül maradva a merülést követően nem lépződik buborék. Ezt azt is jelenti, hogy adott mélységen a dekompressziómentes határ hosszabb lesz a sűrített levegős merüléshez képest. Minél nagyobb a dúsított levegő oxigéntartalma, annál hosszabb lesz a dekompressziósmentes idő.

Miért a PADI Enriched Air Diver tanfolyamát válaszd?


Ha inkább dúsított levegővel szeretsz merülni, mint közönséges levegővel kiterjesztheted dekompresszió nélküli határértékedet. Ez több víz alatt töltött időt jelent. Például, ha levegővel merülsz 15 m mélységbe, dekompresszió nélküli határértéked 80 perc. Ha azonban EANx36-tal merülsz, az 220 perc dekompresszió nélküli időt jelent; ez 140 perc többletidő.

Mivel fogunk foglalkozni a tanfolyamon?


A PADI Enriched Air Diver Specialty minősítés hangsúlyozza a dúsított levegős búvárkodással kapcsolatos elméleti és műveleti szempontokat

Mi van segítségünkre a tanulásban?


Szükséged lesz a PADI Enriched Air Crew-Pak-ra, amely tartalmaz egy 32 százalékos Enriched Air táblázatot, egy 36 százalékos Enriched Air táblázatot és egy levegő-egyenértékű mélység/oxigén-terhelés táblázatot is.


Nincsenek rejtett költségek!

Mi az a kártyadíj?

A búvártanfolyam elvégzését követően a PADI kiállít számodra egy nemzetközileg ismert jogosítványt, fényképes elektronikus kártya formájában. Ennek a kártyának a díja 50 €-nak megfelelő forint.

A kártyád a vizsga után azonnal igényelhető és már látszik is a PADI rendszerében. Mit kell tenned, hogyy lásd a búvárigazolványodat? Le kell töltened a telefonodra a PADI alkalmazást és regisztráció uátn már nálad is a kártyád.

e-Card - Kis segítség az aplikáció használatához (PDF)
Lehetőséged van támogatni, védeni Földünk óceánjait és tengereit a PADI Project AWARE programja keretében. A Project AWARE két fő problémára koncentrál: a cápák védelmére és az óceánba való szemetelésre. A kártya alapdíján felül tetszőleges összeggel támogathatod a Project AWARE programot.

Letölthető dokumentumok, melyek a búvártanfolyamra való beiratkozáshoz szükségesek lehetnek, 1 példányban:

10175 - Kockázat- és felelősségvállalási nyilatkozat (PDF) 10063 - Egészségügyi nyilatkozat búvárkodáshoz (PDF) 10060 - Szabványos búvár biztonsági eljárások tudomásul-vételi nyilatkozat (PDF) EMEA - Képviseleti jogviszony kizárásáról és annak tudomásul vételéről szóló megállapodás (PDF)
Visszahívást kérek

Jelentkezz bátran, vagy ha kérdésed van keress fel minket! A DiveWorld Hungary csapata a rendelkezésedre áll a +36 30 587 5989 telefonszámon, vagy az info@diveworld.hu e-mail címre írhatsz nekünk. Telefonon a nap 24 órájában elérsz minket, hívj bátran, akár most is!