Búvártanfolyam EFR

EFR - Elsősegély nyújtó tanfolyam

Az elsősegély nyújtó tanfolyam felkészít téged, hogy gyorsan és higgadtan reagáljon életveszélyes helyzetekben. Tanfolyam két részből áll: elsődleges és másodlagos ellátásra. A tanfolyam mind elméleti mind gyakorlati részekből épül fel. A gyakorlati részek az életben is előforduló helyzetek szituációs gyakorlataival tanít meg kellő önbizalmat szerezni ahhoz, hogy egy valódi vészhelyzetben is elsősegélyt tudunk biztosan adni. Valaki elvágja a kezét a konyhában. A tornateremben egy idősebb úr szívroham miatt összeesik. Egy sportrendezvényen egy fiatal elájul a huzamos állástól. Két autó összeütközik, és az utasaik súlyosan megsérülnek. Egy fiatal mozdulatlanul, arccal lefelé lebeg az uszoda vizében. A szomszédos asztalnál valaki félrenyel, és nem kap levegőt.

Ilyenek nap mint nap előfordulnak. Némelyik embernek egy kis segítségre van szüksége, míg mások meghalnak vagy súlyos, maradandó sérülést szenvednek, ha nem látják el őket azonnal. Számos dologban eltér azok helyzete, akik túlélik, és elkerülik a súlyos rokkantságot, azoktól, akik meghalnak, vagy a baleset után még sokáig szenvednek: a sérült erőnléte és egészségi állapota, a kiváltó esemény súlyossága, a korház távolsága és gyakran pusztán csak a szerencse. Ezeket a tényezőket senki nem befolyásolhatja.
De van egy tényező, amire igenis van befolyásunk, ha egy sürgősségi helyzet helyszínén vagyunk: önmagunk. Ha ott vagy, elláthatod a sérültet. Te is lehetsz Elsősegélynyújtó (Emergency Responder). Mint laikus nem kezeskedhetsz azért, hogy a beteg túléli vagy teljesen felépül, ezt senki nem garantálhatja, de abban igenis biztos lehetsz, hogy az adott körülények között mindent megtudsz majd tenni, ami lehetséges. Megtanulod, hogyan kell alapszintű ellátást nyújtani, ugyanazokat a prooritásokat alkalmazva, mind az egészségügyi szakemberek.

A tanfolyamot nemzetközileg is elismerik és elfogadják, sőt több külföldi és magyarországi munkavállalásnál is kötelezővé is teszik!

MIRŐL IS SZÓL AZ EFR TANFOLYAM?


Elsajátítod a következő készségeket az elsődleges ellátáson:

 • Eszméleténél lévő vagy eszméletlen sérült légútjainak ellenőrzése
 • Vészhelyzeti szív-tüdő újraélesztés
 • Mesterséges lélegeztetés maszkon keresztül
 • Komoly vérzés kezelése
 • Sokk kezelése
 • Gerinc sérülés kezelése
 • Automata külső defibrillátor használata (AED)
 • Fuldokló felnőtt ellátása

 • Elsajátítod a következő készségeket a másodlagos ellátáson:
 • Tudásfejlesztés
 • Készségfejlesztés
 • Sérülések ellátása
 • Betegség ellátás
 • Kötözési technikák
 • Ficam és csonttörés ellátása
 • Nincsenek rejtett költségek!

  Mi az a kártyadíj?

  A búvártanfolyam elvégzését követően a PADI kiállít számodra egy nemzetközileg ismert jogosítványt, fényképes elektronikus kártya formájában. Ennek a kártyának a díja 50 €-nak megfelelő forint.

  A kártyád a vizsga után azonnal igényelhető és már látszik is a PADI rendszerében. Mit kell tenned, hogyy lásd a búvárigazolványodat? Le kell töltened a telefonodra a PADI alkalmazást és regisztráció uátn már nálad is a kártyád.

  e-Card - Kis segítség az aplikáció használatához (PDF)
  Lehetőséged van támogatni, védeni Földünk óceánjait és tengereit a PADI Project AWARE programja keretében. A Project AWARE két fő problémára koncentrál: a cápák védelmére és az óceánba való szemetelésre. A kártya alapdíján felül tetszőleges összeggel támogathatod a Project AWARE programot.

  Letölthető dokumentumok, melyek a búvártanfolyamra való beiratkozáshoz szükségesek lehetnek, 1 példányban:

  10175 - Kockázat- és felelősségvállalási nyilatkozat (PDF) 10063 - Egészségügyi nyilatkozat búvárkodáshoz (PDF) 10060 - Szabványos búvár biztonsági eljárások tudomásul-vételi nyilatkozat (PDF) EMEA - Képviseleti jogviszony kizárásáról és annak tudomásul vételéről szóló megállapodás (PDF)
  Visszahívást kérek

  Jelentkezz bátran, vagy ha kérdésed van keress fel minket! A DiveWorld Hungary csapata a rendelkezésedre áll a +36 30 587 5989 telefonszámon, vagy az info@diveworld.hu e-mail címre írhatsz nekünk. Telefonon a nap 24 órájában elérsz minket, hívj bátran, akár most is!