búvártanfolyam PADI owd banner

OPEN WATER DIVER - Online Kezdő búvártanfolyam - bárhol és bármikor

Szeretnéd elvégezni a kezdő búvártanfolyamot, de nincs időd beülni a tanfolyamra? A saját időbeosztásod szerint szeretnél tanulni? Itt a lekehőség! Csináld meg az elméleti képzést online tanfolyam keretein belül.

Hogyan is működik az online (PADI e-Learning) tanfolyam? Nézzük lépésről lépésre:


1. Amennyiben szeretnéd megcsinálni a tanfolyamot online akkor először is vissza kell nekünk írnod egy mailt vagy az oldal alján jelentkezned, hogy elektronikusan végeznéd el a tanfolyamot. A levélbe kérlek az alábbi adatokat add meg:
- számlázási név és cím
- a tanfolyamot végző pontos és teljes neve
- a tanfolyamot végző pontos születési dátuma
- a tanfolyamot végző e-mail címe.

2. Ezután mi elküldünk neked egy számlát a tanfolyam díjáról és a kártyadíjról (50 EUR). A kártyadíj egy fényképes, nemzetközi igazolvány díját jelent, ami örök érvényű. A rendszer regisztrálja az elején, hogy a kártya díjat már megfizetted, így az a tiéd és bármikor, bárhol, bárkivel fejezed is be a tanfolyamot, az már a tiéd és nem kell újra megfizetned. A nem online tanfolyamok esetében a kártyadíjat egy későbbi időpontban fizeti meg általában a tanuló, de erre az online oktatás esetében nincs mód. A pénz beérkezése után mi küldjük neked a számlát, a PADI pedig egy linket, ahol be tudsz lépni a PADI eLearning oldalára és már kezdheted is a tanulást a saját időbeosztásod szerint, a saját ütemedben, bárhol a világon

Egy fő esetén a tanfolyam díja így 53.000,- Ft (a tanfolyam díja) + 17.600,- Ft (az 50 EUR-nak megfelelő kártyadíj forintban) azaz összesen 70.600,-Ft

két fő esetén 98.000,- Ft (tanfolyamdíj páros kedvezménnyel) + 2x17.600,- Ft (két kártyadíj) azaz összesen 133.200,-Ft)


A kezdő búvártanfolyamhoz most egy BOAT DIVER (hajóról merülő) búvártanfolyamot adunk ajándékba.

(A Boat diver tanfolyam elengedhetetlen amennyiben hajóról merülsz majd, akár egy szafarin, akár a vizsgamerüléseden Horvátországban. A Boat diver tanfolyam díja 30.000,- Ft + kártyadíj. Fenti akciónk keretében a kezdő búvártanfolyam elvégzése esetén csak a kártyadíj fizetendő.)


3. A megküldött linken keresztül elektronikusan örökre rendelkezésre áll a magyar nyelvű tankönyvedet, amelyet a tanfolyam elvégzéséhez el kell olvasnod és minden egyes fejezet után kitöltened a tudásáttekintőt. Amikor mind az 5 fejezetet elolvastad, neki is kezdhetsz az elméleti vizsgának, melyet szintén online tudsz megcsinálni a világ bármely pontjáról. Az online tanfolyam előnye, hogy saját tempódban haladhatsz, akkor és ott tanulsz, ahol és amikor csak szeretnél. :-)

4. Mi megkapjuk folyamatosan, hogy hogyan teljesítesz, a tudásáttekintőkön és a teszten milyen eredményt érsz el. Amennyiben bármilyen problémád van, telefonon vagy e-mailben tudunk segíteni.

5. Sikeres elméleti vizsga után jöhet az uszodai (védett vízi) képzés

Miről is szól a búvártanfolyam?

A búvárkodás elmélete

A búvárkodás elmélete könnyen elsajátítható, a mindennapi életünkben is felismerhető, alapszintű fizikából áll, melyben alapvető törvényeket kell tudnunk értelmezni. Megtanítjuk a tömeg, a térfogat és a sűrűség egymáshoz való viszonyát, illetve a búvárkodás egyéb szabályait, biztonsági előírásait.
Az elméleti tudást a számítógépeden vagy okos eszközön segítségével (PADI eLearning) tanulhatod meg. A tanfolyami előadások után felteheted kérdéseidet, melyek kétséget ébresztenek vagy tisztázatlanok számodra.
Azért, hogy a búvártanfolyamon tanultakat mindig megfelelően tudd alkalmazni búvárrá válásod után is, időről-időre ismételd át a PADI eLearning tankönyvet, melyet a búvártanfolyam részeként megkapsz.
A búvártanfolyam elméleti részét egy tudás áttekintő teszt zárja le, melyet szintén elektronikusan csinálhatsz meg.

Gyakorlati búvárkészségek

A búvártanfolyam keretében megismertetjük a légzőkészülékes búvárkodás alapjául szolgáló búvárfelszereléseket.
Felkészítünk a búvárfelszerelés helyes használatára, valamint arra, hogyan kezeld a vészhelyzeteket. Természetesen vészhelyzetek ritkán fordulnak elő és 99,9%-ban Te is meg fogod tudni oldani őket, épp ezért a búvártanfolyam része, hogy a veszélyes helyzetekre való lehetséges megoldásokat megtanítsuk Neked. A búvártanfolyam gyakorlati elemeit ún. "védett vízben" (uszodában), 1,8 méter mély medencében gyakoroljuk, egészen addig, amíg szükséges. A védett vizi (uszodai) vizsgára a weboldalunkon kell jelentkezni.

Vizsgamerülések

A gyakorlati búvár készségek elsajátítása és gyakorlása után már megfelelő vízbiztonsággal fogsz rendelkezni ahhoz, hogy vizsgamerüléseket is elvégezd. A vizsgamerülések alkalmával, - oktatód és segítői felügyeletében - be kell tudnod mutatni azokat a gyakorlati elemeket, amelyeket a védett vízben tanultál. A búvártanfolyam akkor ér véget számodra, ha a vizsgamerülések során helyesen bemutattad a korábban tanult búvár készségeket. Ezután már PADI - Open Water Diver - búvár leszel.

A merülési naplódba bejegyzett 4 vizsgamerülés oktatód a búvárigazolványának számával és aláírásával igazolja.
A nemzetközi PADI búvárigazolványt oktatód igényelheti meg, miután megfizetted a kártya díját és minden szükséges adatot, valamint igazolványképet oktatód rendelkezésére bocsátottál. A plasztikkártya, vagyis a fényképes búvárigazolványod körülbelül 4-6 héten belül érkezik majd meg.

Vizsgahelyszínek

A gyakorlati vizsgát számtalan helyszínen van lehetőséged letenni. Vizsgáztatunk Magyarországon, Horvátországban, Egyiptomban vagy egy egzotikus túrán is. A tanfolyami díjon felül külön vizsgadíjat nem kell fizetned, azonban minden helyszínen más-más lehetőségek vannak, például más a belépő, palacktöltés és a felszerelés ára. A túráink árában ezek már benne vannak. Magyarországi nyílt-vízi vizsgahelyszínen a palacktöltés, felszerelés illetve a strandbelépő díja összesen 25.000,-Ft. Részletes tájékoztatásért írj nekünk, vagy hívj minket bátran. (Magyarországi vizsgára május végétől szeptember végéig van lehetőség, mivel a hőmérséklet ekkor teszi lehetővé a vizsgázást.)


Miért pont a DiveWorld Hungary búváriskolát válaszd?


 • Mert nem csak megtanulsz biztonságosan merülni, de meg is szereted a búvárkodást és a csapatot is.
 • Mert hivatalos Padi Dive 5 Center és Oktatóterem vagyunk, amelyet www.padi.com oldalon ellenőrizhetsz. (Magyarországon összesen két hivatalos Padi Dive Center található).
 • Mert a pénzedért cserébe kiemelt figyelmet és szolgáltatást kapsz a búvároktatóinktól és segítőiktől.
 • Mert nálunk nincsennek rejtett költségek, mindent leírunk a weboldalunkon.
 • Mert nálunk elméleti órákon vagy elektronikus órákon adjuk át a tanfolyami tudást és nem csak könyvet kapsz a pénzedért cserébe.
 • Mert saját oktatótermünkben oktatunk, ahol bármikor felkereshetsz minket.
 • Mert fázás mentesen, 5 mm neoprén ruhában fogod végigcsinálni az uszodai és a nyíltvízi vizsgákat.
 • Mert kifogástalan állapotú saját felszerelésekkel merülsz, melyeket évente több alkalommal szervizeltetünk.
 • Mert komplett oktatási csomagot, tankönyvet (mely kötelező a tanfolyamhoz) és merülési naplót kapsz.
 • Mert kapsz egy kedvezményre jogosító kártyát Magyarország legnagyobb búváráruházába, hogy teljes árukészletéhez és szolgáltatásaihoz mindig akciós áron juss hozzá, akár online is.
 • Mert nálunk Magyarországon is levizsgázhatsz és nem csak külföldön.
 • Mert nálunk akár készpénzben, utalással és OTP szépkártyával is fizethetsz.
 • Mert kezdő búvártanfolyamhoz egy 5000,-Ft értékű kupont adunk ajándékba, melyet a Divex búvár szakáruházban vásárolhattok le komplett ABC (maszk + légzőcső, csizma, uszony) vásárlása esetén.
 • Legfőképpen azért, mert szeretünk búvárkodni és ezt a jó érzést adnánk át Neked, nem csak az üzleti részét nézzük, hanem azt, hogy Neked is jó legyen és sokáig velünk maradj a tanfolyam elvégzése után is. Erre garancia a több 1000 kiadott minősítésünk és a több mint 10 éves tapasztalatunk.

Biztonságod a legfonosabb

Miért nem mindegy, hogy hol és hogyan sajátítod el a búvárkodás alapjait azaz a kezdő búvártanfolyamot? A Diveworld csapata elhivatott a PADI által előírt követelményeknek amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságra. A legfontosabbnak tartjuk, hogy Te mindig biztonságban érezd magad, legyünk akár vízben akár vízparton. A nálunk végzett búvárok a világ bármely merülésén megállják a helyüket és erről sok pozitív megerősítést is kapunk. Csapatunk több éves tapasztalattal rendelkező oktatói és divemasterei segítenek abban, hogy ezt az "extrém" sportot a legmagasabb szinten elsajátítsd. Fontos, hogy a kiválasztott búváriskolával nem csak a tanfolyamot és a vizsgát teszed le, hanem nagy valószínűséggel első 5-10 merülést is velük fogod végrehajtani.

Nincsenek rejtett költségek!

Mi az a kártyadíj?

A búvártanfolyam elvégzését követően a PADI kiállít számodra egy nemzetközileg ismert jogosítványt, fényképes plasztikkártya formájában. Ennek a kártyának az elkészítési díja 50 €-nak megfelelő forint.

A kártyád a búváriskolánkba érkezik melyet az elektronikus igazolás után (melyet a PADI küld meg neked) 4-6 héten belül átvehetsz. Felhívjuk figyelmedet, hogy be kell érte jönnöd búváriskolánkban, ahol személyesen át kell venned az igazolványodat. Postai úton sajnos nem áll módunkban elküldeni.

Lehetőséged van támogatni, védeni Földünk óceánjait és tengereit a PADI Project AWARE programja keretében. A Project AWARE két fő problémára koncentrál: a cápák védelmére és az óceánba való szemetelésre. A kártya alapdíján felül tetszőleges összeggel támogathatod a Project AWARE programot.

Letölthető dokumentumok, melyek a búvártanfolyamra való beiratkozáshoz szükségesek lehetnek, 1 példányban:

10175 - Kockázat- és felelősségvállalási nyilatkozat (PDF) 10063 - Egészségügyi nyilatkozat búvárkodáshoz (PDF) 10060 - Szabványos búvár biztonsági eljárások tudomásul-vételi nyilatkozat (PDF) EMEA - Képviseleti jogviszony kizárásáról és annak tudomásul vételéről szóló megállapodás (PDF)

Egészségügyi nyilatkozat kitöltése

Nem kell hivatásos sportolónak lenned ahhoz, hogy merülhess, viszont fontos a megfelelő általános egészségügyi állapot. Van néhány egészségügyi körülmény, amely veszélyessé válhat búvárkodás esetén. Más mozgással járó tevékenységhez hasonlóan a búvárkodás is megerőltető lehet, ezért szívrohamra illetve más szív-érrendszeri betegségekre való hajlam esetén fokozott az óvatosság szükséges!
Az egészségügyi nyilatkozatban megtalálhatók mindazon betegségek, amelyek fennállása eseté orvosi vizsgálat szükséges. A saját biztonságod érdekében fontos, hogy őszintén válaszolj valamennyi kérdésre! Kérjük, válaszold meg a múltbeli és jelenlegi egészségi állapotodra vonatkozó kérdéseket IGEN-nel vagy NEM-mel, és hozd magaddal a búvártanfolyamra.

Kockázat- és felelősségvállalási nyilatkozat / Képviseleti jogviszony kizárása

Kérjük, hogy aláírás előtt figyelmesen olvasd el az alábbiakat, töltsd ki az üres részeket és hozd magaddal a búvártanfolyamra. Létesítmény neve: Diveworld, oktató neve: Benkő János

Szabványos búvár biztonsági eljárások tudomásul-vételi nyilatkozata

Kérjük, hogy aláírás előtt figyelmesen olvasd el az alábbiakat, töltsd ki az üres részeket és hozd magaddal a búvártanfolyamra. Jelen nyilatkozatban tájékoztatást kapsz a szabadtüdős merülés és a légzőkészülékes búvárkodás bevált biztonsági eljárásairól.


Egy fő esetén a tanfolyam díja így 53.000,- Ft (a tanfolyam díja) + 17.600,- Ft (az 50 EUR-nak megfelelő kártyadíj forintban) azaz összesen 70.600,-Ft

két fő esetén 98.000,- Ft (tanfolyamdíj páros kedvezménnyel) + 2x17.600,- Ft (két kártyadíj) azaz összesen 133.200,-Ft)

Visszahívást kérek

Jelentkezz bátran, vagy ha kérdésed van keress fel minket! A DiveWorld Hungary csapata a rendelkezésedre áll a +36 30 587 5989 telefonszámon, vagy az info@diveworld.hu e-mail címre írhatsz nekünk. Telefonon a nap 24 órájában elérsz minket, hívj bátran, akár most is!