búvártanfolyam PADI wreck banner

WRECK DIVER - Roncsmerülő búvártanfolyam

Semmi sem hasonlítható ahhoz a fantasztikus érzéshez, mint amikor először merülsz roncshoz. Miközben süllyedsz mereszted a szemedet lefelé, hogy megpillantsd a roncsot. Először semmit sem látsz, azután előtűnik egy homályos tömeg, és egy pillanatra mezavarodsz, ahogy a szemed megpróbálja azonosítani amit látsz. Azután a roncs tisztán kivehetővé válik és megérkeztél. Akár egy mesterségesen elsüllyesztett, balesetet szenvedett vagy épp háborúban elsüllyedt roncsról beszélünk, egy csodálatos betekintés a múltba, legyen az hajó, vagy egy repülőgép esetleg egy autó. Bármennyiszer merülsz meg egy roncsot, mindig új élményekkel fogsz a felszínre emelkedni. A roncson élő hatalmas fauna megcsodálása mellet, a tanfolyam elvégzésével Te már a roncs belsejét is fel tudod fedezni. Nem csoda, hogy a roncsbúvárkodás (Wreck Diver) olyan népszerű. Míg a legtöbb merülési hely természeti környezet, a roncs emberi kéz műve. A roncsbúvárkodás olyan kaland, amely felfedezi az emberiség veszteségét és a természet nyereségét.

Az oktatás során többször is merülünk roncsot, amiből az első kalandmerülést már beszámíthatod a PADI Advanced Open Water diver merülési közé.
Ez a búvártanfolyam különösen ajánlott az egyiptomi szafari résztvevőinek!

Miről szól az oktatás?

Elméleti oktatás

Sokféle roncsról beszélhetünk, amelyek közül néhányuk védelem alatt állnak, vízalatti múzeumként üzemelnek. A képzés egy elméleti résszel kezdődik, ahol megszerzed a roncsokkal kapcsolatos jogi és merülés technikai tudást.


A tanfolyam alatt 4 vizsgamerülést hajtasz végre:


  • Biztonsági eljárások a roncsban való tájékozódáshoz.
  • A roncs feltérképezése.
  • Orsók és kötelek alkalmazása a roncsban való haladáskor.
  • Tökéletes lebegés megtartása, az aljzat felkavarásának elkerüléséhez.

Nincsenek rejtett költségek!

Mi az a kártyadíj?

A búvártanfolyam elvégzését követően a PADI kiállít számodra egy nemzetközileg ismert jogosítványt, fényképes elektronikus kártya formájában. Ennek a kártyának a díja 50 €-nak megfelelő forint.

A kártyád a vizsga után azonnal igényelhető és már látszik is a PADI rendszerében. Mit kell tenned, hogyy lásd a búvárigazolványodat? Le kell töltened a telefonodra a PADI alkalmazást és regisztráció uátn már nálad is a kártyád.

e-Card - Kis segítség az aplikáció használatához (PDF)
Lehetőséged van támogatni, védeni Földünk óceánjait és tengereit a PADI Project AWARE programja keretében. A Project AWARE két fő problémára koncentrál: a cápák védelmére és az óceánba való szemetelésre. A kártya alapdíján felül tetszőleges összeggel támogathatod a Project AWARE programot.

Letölthető dokumentumok, melyek a búvártanfolyamra való beiratkozáshoz szükségesek lehetnek, 1 példányban:

10175 - Kockázat- és felelősségvállalási nyilatkozat (PDF) 10063 - Egészségügyi nyilatkozat búvárkodáshoz (PDF) 10060 - Szabványos búvár biztonsági eljárások tudomásul-vételi nyilatkozat (PDF) EMEA - Képviseleti jogviszony kizárásáról és annak tudomásul vételéről szóló megállapodás (PDF)
Visszahívást kérek

Jelentkezz bátran, vagy ha kérdésed van keress fel minket! A DiveWorld Hungary csapata a rendelkezésedre áll a +36 30 587 5989 telefonszámon, vagy az info@diveworld.hu e-mail címre írhatsz nekünk. Telefonon a nap 24 órájában elérsz minket, hívj bátran, akár most is!