búvártanfolyam PADI wreck banner

WRECK DIVER - Roncsmerülő búvártanfolyam online

Sajnos a kialakult helyzet miatt nem tudunk tartani elméleti tanfolyamokat a tanteremben, de szerencsére van mód online tanfolyam elvégzésére, amennyiben szeretnéd.

Semmi sem hasonlítható ahhoz a fantasztikus érzéshez, mint amikor először merülsz roncshoz. Miközben süllyedsz mereszted a szemedet lefelé, hogy megpillantsd a roncsot. Először semmit sem látsz, azután előtűnik egy homályos tömeg, és egy pillanatra mezavarodsz, ahogy a szemed megpróbálja azonosítani amit látsz. Azután a roncs tisztán kivehetővé válik és megérkeztél. Akár egy mesterségesen elsüllyesztett, balesetet szenvedett vagy épp háborúban elsüllyedt roncsról beszélünk, egy csodálatos betekintés a múltba, legyen az hajó, vagy egy repülőgép esetleg egy autó. Bármennyiszer merülsz meg egy roncsot, mindig új élményekkel fogsz a felszínre emelkedni. A roncson élő hatalmas fauna megcsodálása mellet, a tanfolyam elvégzésével Te már a roncs belsejét is fel tudod fedezni. Nem csoda, hogy a roncsbúvárkodás (Wreck Diver) olyan népszerű. Míg a legtöbb merülési hely természeti környezet, a roncs emberi kéz műve. A roncsbúvárkodás olyan kaland, amely felfedezi az emberiség veszteségét és a természet nyereségét.

Az oktatás során többször is merülünk roncsot, amiből az első kalandmerülést már beszámíthatod a PADI Advanced Open Water diver merülési közé.
Ez a búvártanfolyam különösen ajánlott az egyiptomi szafari résztvevőinek!

Miről szól az oktatás?

Elméleti oktatás

Sokféle roncsról beszélhetünk, amelyek közül néhányuk védelem alatt állnak, vízalatti múzeumként üzemelnek. A képzés egy elméleti résszel kezdődik, ahol megszerzed a roncsokkal kapcsolatos jogi és merülés technikai tudást.


 • a wreck diving tervezése, szervezési eljárásai, technikái, problémái, és veszélyei
 • a fényforrások, a levegőellátás, a speciális felszerelések, a behatolásra szolgáló kötelek és csévék előkészítése és használata.
 • Orsók és kötelek alkalmazása a roncsban való haladáskor.
 • merülési technikák és vészhelyzettel kapcsolatos eljárások korlátozott látási viszonyok között.

Online oktatás

A tanfolyam elvégzéséhez telepítened kell a telefonodra, tabletedre vagy a számítógépedre a zoom nevű programot https://zoom.us/. Ez számotokra egy teljesen ingyenes program. Amennyiben a telepítés során bármi gondod adódna, keress minket telefonon és segítünk. Miután jelentkeztél az adott tanfolyamra, küldünk neked egy linket, amelyen keresztül csatlakozhatsz is az online tanfolyamhoz az erre kijelölt időben.

Hogyan fog működni ez az online oktatás? Majdnem úgy, mintha az iskolában lennénk. Láthatsz és hallhatsz minket és mi is láthatunk és hallunk téged, ha akarod. Az online térben beszélgetünk és prezentálunk, így teljesen élőben átadjuk neked az elméleti tananyagot, ahogyan eddig is. A tanfolyam közben bármikor kérdezhetsz, mi azonnal tudunk válaszolni a kérdésedre pontosan úgy, mint az oktató teremben, azzal a különbséggel, hogy semmilyen vírust nem adunk át egymásnak. Az oktatás során ti is beszélgethettek egymással, mi mindent megteszünk, hogy a képzés interaktív legyen.

Roncsmerülés (vizsgamerülések)

Ahogyan vége (mert vége lesz) a koronavírus-járványnak a tanfolyamok folytatódnak a gyakorlati képzésekkel.  Nyáron remélhetőleg indulnak a horvátországi túráink kéthetente, ahogyan eddig is. Négy vizsgamerülés alatt oktatói felügyelet mellett élheted át a roncsmerülés élményét. A tanfolyam alatt 4 vizsgamerülést hajtasz végre. Mit fogunk a nyílt vízi vizsgákon csinálni?


 • A lebegőképesség szabályozása, a fenékiszap felkavarásának elkerülése
 • A roncs szemrevételezése
 • A roncs feltérképezése
 • A behatolás lehetőségeinek értékelése – a lehetséges behatolási pontok meghatározása
 • A behatoló kötél rögzítése a roncs külső részén
 • Úszás a kötél mentén világítással, az iszap felkavarása nélkül
 • A behatoló kötél levétele a roncs külső részéről
 • A behatolási pont megkeresése

Online oktatás

A tanfolyam elvégzéséhez telepítened kell a telefonodra, tabletedre vagy a számítógépedre a zoom nevű programot (innen letö lthető: https://zoom.us/). Ez számotokra egy teljesen ingyenes program. Amennyiben a telepítés során bármi gondod adódna, keress minket telefonon és segítünk. Miután jelentkeztél az adott tanfolyamra, küldünk neked egy linket, amelyen keresztül csatlakozhatsz is az online tanfolyamhoz az erre kijelölt időben.

Hogyan fog működni ez az online oktatás? Majdnem úgy, mintha az iskolában lennénk. Láthatsz és hallhatsz minket és mi is láthatunk és hallunk téged, ha akarod. Az online térben beszélgetünk és prezentálunk, így teljesen élőben átadjuk neked az elméleti tananyagot, ahogyan eddig is. A tanfolyam közben bármikor kérdezhetsz, mi azonnal tudunk válaszolni a kérdésedre pontosan úgy, mint az oktató teremben, azzal a különbséggel, hogy semmilyen vírust nem adunk át egymásnak. Az oktatás során ti is beszélgethettek egymással, mi mindent megteszünk, hogy a képzés interaktív legyen.Nincsenek rejtett költségek!

Mi az a kártyadíj?

A búvártanfolyam elvégzését követően a PADI kiállít számodra egy nemzetközileg ismert jogosítványt, fényképes elektronikus kártya formájában. Ennek a kártyának a díja 50 €-nak megfelelő forint.

A kártyád a vizsga után azonnal igényelhető és már látszik is a PADI rendszerében. Mit kell tenned, hogyy lásd a búvárigazolványodat? Le kell töltened a telefonodra a PADI alkalmazást és regisztráció uátn már nálad is a kártyád.

e-Card - Kis segítség az aplikáció használatához (PDF)
Lehetőséged van támogatni, védeni Földünk óceánjait és tengereit a PADI Project AWARE programja keretében. A Project AWARE két fő problémára koncentrál: a cápák védelmére és az óceánba való szemetelésre. A kártya alapdíján felül tetszőleges összeggel támogathatod a Project AWARE programot.

Letölthető dokumentumok, melyek a búvártanfolyamra való beiratkozáshoz szükségesek lehetnek, 1 példányban:

10175 - Kockázat- és felelősségvállalási nyilatkozat (PDF) 10063 - Egészségügyi nyilatkozat búvárkodáshoz (PDF) 10060 - Szabványos búvár biztonsági eljárások tudomásul-vételi nyilatkozat (PDF) EMEA - Képviseleti jogviszony kizárásáról és annak tudomásul vételéről szóló megállapodás (PDF)
Visszahívást kérek

Jelentkezz bátran, vagy ha kérdésed van keress fel minket! A DiveWorld Hungary csapata a rendelkezésedre áll a +36 30 587 5989 telefonszámon, vagy az info@diveworld.hu e-mail címre írhatsz nekünk. Telefonon a nap 24 órájában elérsz minket, hívj bátran, akár most is!