búvártúra magyarország dorog banner

MAGYARORSZÁG - DOROG BÚVÁRTÚRA

Sokan kérdezitek, hogy lehet-e búvárkodni Magyarországon. Lehet, de kiépített pályát és jó körülményeket csak Dorogon találhatunk. Nincs ideális időszak Dorogon a merüléshez. Nyáron a felszín közelében mikor 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet a látótávolság akár egy méter alá csökken. Tavasszal illetve ősszel amikor a víz hőmérséklete 10 fok körül mozog a látótávolság akár 3-5 méter is lehet. Télen aki szeret a jég alá merülni akár megtapasztalhatja, hogy ilyenkor a legtisztább a tó de a leghidegebb is. Dorogon kényelmesen töltheted a napodat, hiszen a strand területén található a bázis. Amíg merülsz családtagjaid is jól érzik majd magukat.

KEZDŐKNEK ÉS VIZSGÁZÓKNAK

A tanuló búvárok jellemzően akkor jönnek el Dorogra vizsgázni, amikor nincs idejük eljönni Horvátországba. Szombaton délelőtt és délután merülünk vizsgázó búvárainkkal a búvárbázis közvetlen közelében. Az első 4 merülés jelenti a vizsgát, ahol be kell mutatnod azokat a feladatokat, amiket az uszodai oktatáson együtt begyakorlunk. A feladatok nem hosszúak, sajnos tengerekkel szemben itt nincs sok lehetőség merüléseket igazi búvárélményekkel gazdagítani, így itt kötelező feladatok elvégzése után jövünk fel egyből a felszínre. Szombaton este a vizsgázott búvárok számára egy búváravatási ceremóniával kedveskedünk.

TAPASZTALT BÚVÁROKNAK

Ne az Adrián megtapasztalt látnivalókra és látótávolságra várd és nem fogsz csalódni. Amennyiben úgy döntesz, hogy megnézed mit rejt a dorogi tó akkor meglepetések sora fog várni. Víz alatt kiépített kötélpálya, különböző mélységben elhelyezett trepnik, és víz alatti tárgyak szinesítik a merülésedet. Amennyiben figyelmes vagy édesvizo rákokat és halakkal találkozhatsz. A lebegésre nagyon oda kell figyelned, hiszen a tónak iszapos az alja. A kötélpályát követve eljuthatsz a különféle haltartásokhoz és bedőlt fákhoz is. Megnézheted bödön hajó részeit amely 300 éves amit itt süllyesztettek el régészek. Tovább úszva megtalálhatod a búvármúzeumhoz is, ahol egy víz alatti ketrecben különféle régi időkben használt búvárfelszerelési tárgyak vannak kiállítva. Számos kis halacska található a felszerelések között.

Mit hozz magaddal, ha búvárkodni jössz?


 • a maszkodat és a légzőcsövedet,
 • az uszonyaidat,
 • a búvárkomputeredet,
 • a vízalatti kamerádat,
 • reduktorodat,
 • búvármellényedet,
 • a hosszú búvárruhádat.

Mit hozz magaddal ha vizsgázni jössz?


 • törülközőt,
 • papucsot,
 • 25.000,-Ft-ot mely tartalmazza a strandbelépőt és a felszerelés bérlését,
 • 50 eurót mely a kártyadíj a sikeres vizsga esetén

A KÖVETKEZŐ BÚVÁRTÚRA IDŐPONTJA:
Hamarosan!

Visszahívást kérek

Jelentkezz bátran, vagy ha kérdésed van keress fel minket! A DiveWorld Hungary csapata a rendelkezésedre áll a +36 30 587 5989 telefonszámon, vagy az info@diveworld.hu e-mail címre írhatsz nekünk. Telefonon a nap 24 órájában elérsz minket, hívj bátran, akár most is!