búvártúra észak-egyiptom banner

EGYIPTOM - BROTHERS-DAEDALUS-ELPHINSTONE HAJÓS BÚVÁRSZAFARI

A búvárszafari program mindenkinek szól. Kiváló lehetőség kezdő búvárok számára, hogy a nyílt vízi vizsgafeladatokat követően tovább gyakorolhassák, hogyan is kell a víz alatti világban boldogulni, és akár egy hét alatt komoly gyakorlatot és tapasztalatot szerezhessenek. A szafari felejthetetlen élményt nyújt azoknak is, akik már képzett búvárok és szeretnék felfedezni a szabadság és a búvárkodás összhangját. Erre tökéletes helyszín a Lighthouse Miracle-1 Vörös-tengeri luxus hajó.

Hurghadából vagy Marsa Galebből induló Brothers szigetek túráinkat elsősorban haladó búvárok számára ajánljuk. A Brothers szigetek csúcsai két mélytengeri korall oszlopnak. A környék két lényeges szigete mágnesként vonzza a nyílt vízi és a korallhoz kötődő halakat. Nyílt tengeri áramlatoknak kitett, mely egy nagyon változatos korall populációt tart fent, szinte minden oldalról lágykorallok burjánzanak. A nagyobbik sziget, a Big Brother kb. 1,5 km-re északra fekszik a kistestvérétől. 400 méter hosszú, téglalap alakú sziget, mely könnyen azonosítható a brit uralom hagyatékaként fennmaradt viktoriánus stílusú világítótornyáról. Fantasztikus korallok nőnek egészen a felszíntől a mélyebb vizekig, miközben a mennyiségük nem csökken. Lágy és kemény korallok egyaránt képviseltetik magukat. Az élővilág gazdag, gyakran találkozhatunk cápákkal is. A kisebbik sziget csupán méretében alárendelt szerepű a nagy testvéréhez képest. Lágykorallban ugyanolyan gazdag a felső 30 m, úgy néz ki, mintha egy horgolt sapka borítaná a zátonyt. Ez a lélegzetelállító korallszirt számos látványos hal mozgás színhelye. A nagy testvéren csupán általánosnak számító schooling fish itt olyan sok van, hogy alig látni tőlük. Surgeonfish, unicorns és snapper megszámlálhatatlan mennyiségben, csillámló hatalmas rajokban úsznak. Csak úgy mint a nagy szigeten, itt is számos cápa fellelhető, mint a szürke szirti, fehér foltú szirti, pöröly és a tigris cápa, sőt feltűnhet az ominózus óceáni is. Merülőhelyek: Gotta Abu Ramada, Big Brother, Numidia, Aida, Small Brother, Midle reef, Salem Express, Panorama reef.

A három legizgalmasabb korallzátony a Vörös tenger egyiptomi részén. Mindegyik hosszúkás formájú, északi-déli tájolású. Meredek falaik több száz méter mélyek, melyeket platók színesítenek. Különlegességük abból fakad, hogy mindegyik zátony áramlatos, így a körülötte lévő élővilág is sokkal színesebb és gazdagabb a part menti zátonyoknál. Marsa Ghalebből induló BDE szigetek túráinkat elsősorban haladó búvárok számára ajánljuk. A látótávolság és a vízhőmérséklet egész évben kiemelkedően jó. Merülőhelyek: Big Brother, Little Brother, Deadelus, Elphinstone, Abu Dabab Reefs A szigeteken éjszakai merülést nem lehet csinálni.

Lighthouse Miracle 1 luxushajóról

Befogadó képesség: 24 utas, 12 db kényelmes kétágyas kabin található a hajón, mind saját fürdőszobával és szabályozható légkondicionálóval. A kabinokat a hajón naponta takarítják. Ágynemű, fürdőköntös és törölköző található a kabinokban. 3 kabin franciaágyas. All inclusive ellátás, napi három étkezés svédasztalos formában, amely korlátlan ásványvíz, gyümölcs, snack, kávé, tea és üdítő (Coca Cola termékek) fogyasztást foglal magába. A merülések között szendviccsel és gyümölccsel kedveskedik a személyzet. Napi 3-4 merülés, finom kaják, pihenés, szórakozás és a jó hangulat garantált…
Ingyenes internetkapcsolat (Wifi) is rendelkezésére áll az utasok részére, hogy ne jelentsen problémát kapcsolatban maradni az otthon maradt családtagokkal.

A hajóról

A szalon légkondicionált, európai berendezésű, ahol bár, Internet, nagyképernyős LED TV, könyvek, média lejátszó, 2 TB zene, film és koncert gyűjtemény, Sony 5.1 dolby digital hangrendszer és parti hangfalak, teszi kellemessé a napközbeni és az esti-éjszakai időtöltést.

A búvárfedélzet és felszerelések

Palackok: 30x 12lt alumínium tankok DIN csatlakozással INT átalakítóval, ólomsúlyt biztosítunk a hajón.
Búvár dekk: A tágas búvárfedélzet bőven biztosít helyet a merülések előtti és utáni öltözésekhez. 2 kézi tusolóval lemoshatjuk magunkról és felszerelésünkről sót. Felszerelés bérelhető búváriskolánkban

További extra szolgáltatások

Nitrox töltés, búvár képzés a kezdő, haladó illetve speciális tanfolyamoktól a hivatásos szintekig. Internet használat, csapolt sör és bor előrendelésre. A hajó kiépített parciális és folyamatos gázkeverő rendszerrel rendelkezik. Előzetes egyeztetéssel a gázokról és blenderről mindenféle technika merülés megoldható.

A KÖVETKEZŐ BÚVÁRTÚRA IDŐPONTJA:
Hamarosan!

Visszahívást kérek

Jelentkezz bátran, vagy ha kérdésed van keress fel minket! A DiveWorld Hungary csapata a rendelkezésedre áll a +36 30 587 5989 telefonszámon, vagy az info@diveworld.hu e-mail címre írhatsz nekünk. Telefonon a nap 24 órájában elérsz minket, hívj bátran, akár most is!