búvártúra horvátország krk banner

HORVÁTORSZÁG - KRK BÚVÁRTÚRA

Szuper strandok, kristálytiszta tengervíz, csodás öblök, vadromantikus tájak, kellemes városkák, kellemes mediterrán klíma és persze a búvárkodás lehetősége, számunkra ez Krk-sziget lényege. A szárazföldhöz kötődő híd révén könnyen megközelíthető.

Kezdőknek és vizsgázóknak

A tanuló búvárok jellemzően Horvátországba jönnek el vizsgázni, ahol minimum 5 merülést hajtunk végre a csütörtöktől vasárnapig tartó búvártúra során. Pénteken és szombaton, délelőtt és délután merülünk vizsgázó búvárainkkal Krk-sziget valamely partján. Az első 4 merülés jelenti a vizsgát, ahol be kell mutatnod azokat a feladatokat, amiket az uszodai oktatáson együtt begyakorlunk. A feladatok nem hosszúak, így ellentétben az édesvízi tavakkal, van lehetőség a merüléseket igazi búvárélményekkel gazdagítani, tehát a kötelező feladatok elvégzése után nem jövünk fel egyből a felszínre, hanem úszkálunk, nézelődünk és ami számodra, mint tanuló búvárnak nagyon fontos, bővítheted búvár tapasztalataidat. Szombaton este a vizsgázott búvárok számára egy búváravatási ceremóniával kedveskedünk. Törekszünk rá, hogy ez egy életre szóló jó élmény legyen.

Haladó búvároknak

Haladó búvároknak a checkdive-ot követően parti merüléseket és hajós kalandokat is kínálunk. A Punat-on található kikötőből könnyen és gyorsan eljuthatunk a környező merülőhelyekre.

Mali Plavnik

Kezdő és haladó szintű búvároknak is ajánlott. Gyönyörű, cukorsüveg formájú kúpjai 5m-35m-ig nyúlnak a mélybe.

Plavnik

Plavnikon számtalan merülőhely található, minden szintű búvár megtalálja a számára legmegfelelőbb merülőhelyet. Korallfaltól, a barlangokon és a Napoleon-korabeli ágyúkon át a repülőgép roncsig. Merülési mélység: 40m.

Selzine (avagy Lila fal)

A környék egyik legszebb merülőhelye. Gyönyörű gorgónia mezők, hatalmas halrajok. Haladó és kezdő búvárok is megtalálják a számításukat. Merülési mélység: 10m - 55m-ig.

Cres sziget

Lenyűgöző merülőhelyek, barlangok, korallfalak, aknák.

Privc sziget

Vízalatti alagút, 15m-en kezdődő zátonyok gorgóniákkal, korallokkal és szivacsokkal, szinte a Vörös tenger hangulatát éleszti fel bennünk.

Goli Otok (Börtön szigetek)

1987-ig a nyilvánosságtól elzárt terület szinte érintetlen élővilága tárul elénk. A két merülés között meglátogathatjuk a börtönöket is.

Peltastis

Kezdő (kísérővel) és haladó búvároknak ajánljuk, nitroxos merüléshez kiváló. Merülési mélység: 6m-35m-ig.
A Pelastis görög teherhajó, 1952-ben építették Németországban. 1968. január 7-én éjszaka süllyedt el Silo városka közelében. A tizenkét fős személyzetből csak négyen élték túl a hajótörést. Hét tengerész holttestét már másnap kiemelték a tengerből, a kapitány, Theodoros Belesis testét nem találták. A roncshoz többször is lemerültek helyi búvárok, majd 1968 novemberében kiemelték a kapitányt is, aki a hajó hídján volt, a navigációs asztalra dőlve.

Maffia öböl

Speed-boat roncs 37m-en, meredek fal mellett. Haladóknak ajánlott.

Michael

4 éve elsüllyedt, 12 m hosszú jacht, 28m mélységben.

A KÖVETKEZŐ BÚVÁRTÚRA IDŐPONTJA:
Hamarosan!

Visszahívást kérek

Jelentkezz bátran, vagy ha kérdésed van keress fel minket! A DiveWorld Hungary csapata a rendelkezésedre áll a +36 30 587 5989 telefonszámon, vagy az info@diveworld.hu e-mail címre írhatsz nekünk. Telefonon a nap 24 órájában elérsz minket, hívj bátran, akár most is!