diveworld blog Cápatámadások adatbázisa a világban

Cápatámadások adatbázisa a világban

A cápatámadások adatbázisa

Az oldal célja, hogy minél több információt nyújtson a cápatámadásokról, hogy ez alapján hiteles adatokon alapuló beszélgetéseket lehessen folytani a témában. Szeretnéd megtudni, hogy hol, mikor és hogyan történnek cápatámadások a világban? Szeretnél hiteles információt kapni arról, hogy hogyan történtek ezek a támadások? Az oldalon minden információt megtalálsz. A hiteles adatok áttekintése után következtetések vonatóak le arra vonatkozóan, hogy a támadások tekintetében létezik-e földrajzi vagy időbeli visszatérő minták. 
Az oldal rávilágít arra, hogy milyen ritkán fordul elő cápatámadás, miközben részletes adatokat kínál azok számára, akik szeretnének elmélyedni a témában. 

Az adatok egészen az 1900-as évektől rendelkezésre állnak. Keress rá az egyes födrazi területekre és nézd meg hány támadás történt az adott területen és ezen belül milyen arányú volt a halálos támadások száma. Az egyes földrajzi területeken belül konkrét városokra is rákereshetsz, így ha egy veszélyesebb búvártúrára indulsz, tájékozódhatsz előtte a konkrét adatokról. Ajánluk azok figyelmébe is, akik tartanak a cápáktól, mert a hiteles adatok alapján talán könnyebb megérteni és elfogadni, hogy a szúnyogcsípés vagy elefánttámadás sokkal több ember halálát okozza, mint a víz alatti világ félelmetesnek tűnő, ámde igen érdekes állata. 

A weboldal itt elérhető: www.sharkattackdata.com