diveworld blog Legjobb búvárok az állatvilágban

Legjobb búvárok az állatvilágban

A mélyebb tengerben élő állatok számára a búvárkodás nem tartozik a legnehezebb dolgok közé. Viszont ez már nem mondható el azokról az élőlényekről amelyek a szárazföldön vagy a felszín közelében élnek. Több olyan élőlény létezik amelyek ennek ellenére elképzelhetetlen mélységekre is lemerülnek.

- Császárpingvin például 535 méterre képes leúszni. Jelenleg a madárvilág legjobb búvára.

- Kéregteknős 1280 méterig képes leúszni. Akár 3 méteres teknős a hüllők bajnoka.

- Koboldcápa 1370 méterig képes leúszni. Ez a titokzatos cápafaj elég titokzatosan él. Nagyon ritkán kerül szem elé. Szakértők szerint akár mélyebbre is le tud úszni.

- Nagy Ámbráscet 2250 méterig  azaz 2 kilométerre képes leúszni. Itt élnek azok a lábasfejűek amelyekkel az ámbráscet táplálkozik. Akár 40 tonnát megközelíti és 20 méter hosszúra is megnő.

- Cuvier-féle Csőröscet 2992 méterig képes leúszni ezzel ő az abszolút rekorder. Egy lélegzetvétellel akár két órán keresztül is képes a víz alatt maradni.

Ehhez képest az ember búvárfelszerelés nélkül 253,2 méterig tudott leúszni. Ezt a rekordot Herbert Nitsch tartja igaz a rekord elérését követően  elájult és agyvérzést kapott, ma már viszont jól van és ismét „búvárkodik”.