Ugrás az oldal tartalmára

Bemutatkozás

BEMUTATKOZÁS

Hogyan látjuk?

Búváriskolánkat azért hoztuk létre, hogy megismertessük mindazokkal a tengerek változatos világát, akik kedvet és bátorságot éreznek arra, hogy elhagyják a szárazföldet és könnyűbúvár felszereléssel alámerüljenek az ismeretlenbe.

Kérdezz régi búvárokat a búvárkodás lényegéről és a válaszok között valószínűleg a következőket fogod hallani: „Élmény”, „Kikapcsolódás”, „Utazás”, „Nyugalom”, valamint „Jó társaság”. Ezt mind garantálni tudjuk Neked! Már csak Te hiányzol! Legyél Te is búvár!

Ez egy igazi buli! Nem, nem valami újabb partiról van szó, hanem a vegytiszta, hamisítatlan örömről. Szó sincs másnaposságról vagy fejfájásról, csak az élet élvezetéről. A föld 70%-át víz borítja... a könnyűbúvárok 70%-át a PADI képzi. Véletlen egybeesés lenne? Aligha - ismerkedj meg a búvárkodással a PADI és a Mi segítségünkkel.

Az igazi lényeg az életérzésben rejlik. Ahogy a búvárok elkezdik és folytatják a búvárkodás megismerését, miközben egyre több ismerettel rendelkeznek a búvárkodásról, az új élmények és információk révén más emberekké válnak. Új barátokat ismernek meg és a búvártársadalom megbecsült tagjaként új életcélt találnak magunknak, amely sikerrel, élménnyel, örömmel és elismeréssel gazdagítja őket - kinek-kinek szándéka és érdeklődése szerint.

búvár bemutatkozas búvár bemutatkozas 2

Ismerd meg a Diveworld csapatát

Benkő János

Benkő János

MASTER INSTRUCTOR

Először 2003-ban ismerkedtem meg a tenger és a búvárkodás szépségeivel. Magával ragadott a víz alatti világ, így azóta is folyamatosan keresem a tenger közelségét. Kezdetben csak kedvtelési búvár voltam, majd komolyabban is érdekelni kezdett ez a sport, így divemasterként tevékenykedtem, később segédoktató, majd oktató lettem. A búvárkodás az életem elválaszthatatlan része, egyszerre jelent számomra élményt, kikapcsolódást és munkát. Tizenegy évnyi tapasztalattal és több mint 800 merüléssel a hátam mögött arra törekszem, hogy tanítványaim ne csak biztonságban, de jól is érezzék magukat a víz alatt, és a merülés mosolyt csaljon az arcukra. Fantasztikus érzés emberekkel foglalkozni és megismertetni velük az egyedülállóan gyönyörű víz alatti világot. Saját búváriskolám célja nem csupán a búvárkodás oktatása, hanem a természet szeretetén és tiszteletén keresztül az emberi kapcsolatok ápolása. Búvártanfolyamainkon és túráinkon új barátságok és ismeretségek születnek, az így kialakult kis közösség pedig együtt fedezi fel a víz alatti (és feletti) világot.

Rácz Sándor

Rácz Sándor

OPEN WATER SCUBA INSTRUCTOR

Engem már fiatal korom óta vonz a víz alatti világ. Sok sok évi snorkelezés után, 2003 májusában tettem meg az első lépést a könnyűbúvárrá válás felé egy Padi OWD vizsgával. Rádöbbentem, hogy ez csak a kezdet. Nincs megállás! Folyamatos továbbképzések után, 2010-ben lettem búvároktató. Több mint 1000 vezetett merülés után is úgy érzem, hogy ez nyújtja a legnagyobb élményt az életemben!

Nemes Attila

Nemes Attila

OPEN WATER SCUBA INSTRUCTOR

Soha nem voltam az az íróasztalnál ülő típus, mindig vonzottak az extrém sportok. Szörfözés, sziklamászás és vitorlázás után jutottam el odáig, hogy belekóstoljak a búvárkodásba, amivel immár 2014-óta foglalkozom. Egész életemben érdekelt a víz alatti világ. Az első merülésemet követően rájöttem, hogy ez a nekem való élet. Az OWD vizsga letétele után már nem volt megállás. Közel 300 merüléssel a világ számos helyét megjártam, köszönhetem ezt a Diveworld búváriskolának, nagyszerű Instruktoraimnak, akik teljes odaadással és jó kedvvel képeztek. Mára már úgy érzem magamat itt, mint egy nagy családban. A képzések és a túrák számomra magát az életet jelentik, ebben a remek közösségben. A víz alatti világ látványvilága, a merülés súlytalanságának érzése, a tenger szeretete és tisztelete, új dimenziókat nyitott meg számomra. Ezt szeretném másokkal is megosztani! Úgyhogy HAJRÁ! Merülésre fel! - illetve le!

Pábli Róbert

Pábli Róbert

OPEN WATER SCUBA INSTRUCTOR

Miután az állandó snorkelezéstől vízköves lettem és rákvörösre sültem a nyaralások során, a családi nagytanács úgy határozott, jobb lesz nekem, ha teljesen elmerülök és nem csak a vízben, hanem az összes gyönyörűségben, amit ott látni lehet. Belevágtam. :) Egy ajándék kezdő rúgásnak köszönhetően ismertem meg a DiveWorld csapatát, akik kitartóan és nagy türelemmel búvárt faragtak belőlem. A kezdeti bukdácsolások ellenére a lelkesedésem töretlen maradt és számos újabb tanfolyam elvégzése után a csapat részévé válhattam. Számomra a dobolás és a búvárkodás jelentik a teljes kikapcsolódást, Míg az egyik felpörget, úgy a másik a totális lazulás. Szerintem nekem ez a két dolog lett a „jin-jangom” és mindig nagyon örülök annak, ha a segítségemmel ezt az élményt és világot mások is felfedezhetik.

Maglódi Ádám

Maglódi Ádám

OPEN WATER SCUBA INSTRUCTOR

Mindig is szerettem a vizet. Majd 2009-ben egy nyaralás alkalmával kipróbálhattam a búvárkodást, amelybe azonnal bele is szeretem. A következő lépés az első vizsgám volt, amelyet 2011-ben csináltam és azóta is, ha lehetőségem van mindig a víz alatt vagyok. A DiveWorld csapatát csak később 2017-ben ismertem meg, de azonnal láttam, hogy egy nagyon jó csapat. Azóta rengeteget volt lehetőségem a csapattal merülni és szép lassan én is egyike lettem. A búvárkodás számomra az életem folyamatos része lassan 10 éve, és még mindig úgy érzem ez a legjobb kikapcsolódás és élmény számomra. Ezt az élményt szeretném mindenkivel megosztani.

Angeli Mária

Angeli Mária

DIVEMASTER

Kapcsolatom a búvárkodással akkor kezdődött, mikor életemben először eljutottam a tengerhez. Egy kedves barátom, mutatta meg először a tenger csodáit és akkor még csak a víz felszínről nézelődve is hihetetlen élmény volt. Majd karácsonyi ajándékként kaptam itt a Diveworld-nél egy OWD tanfolyam elvégzésére szóló utalványt. Emlékszem még, hogy a védett vízi merülés után három napig nem lehetett lemosni az arcomról a mosolyt. Még a kollégáim is csodálkoztak, hogy ugyan mi történt velem a hétvégén…és az még csak az első lépés volt…. A víz alá merülve egy más csodás világba lépsz ahol nyugalom és béke van, ahol megtanulod milyen egy csapat részének lenni, milyen az, ha a másikban feltétlen bíznod kell, megtanulod tisztelni a természetet, és mindeközben rengeteget tudsz meg önmagadról és a saját testi, lelki határaidról. Hosszú volt az út, amíg nemcsak azt éreztem, hogy túlélem a merüléseket, hanem megélem azokat, és bár még bőven van mit tanulnom, de az eddig megtett úton minden lépés, illetve „uszonycsapás” megérte. Örülnék, ha ezt az élményt és ezt az érzést másoknak is át tudnám adni.

Sütő István

Sütő István

DIVEMASTER

Már gyerekkoromban sok búváros filmet néztem, és mindig csodálatba ejtett a vízalatti világ. Már akkor nagyon menőnek tartottam a búvárokat. Csak évtizedekkel később jöttem rá, mit is jelent “A csend világa”. Jóval később 2015 karácsonyára a feleségemtől kaptam ajándékba egy OWD tanfolyamra szóló ajándékutalványt. Fél évvel később, már annyira magával ragadott a víz alatti érzés, hogy a családomból szinte mindenkit rábeszéltem a búvárkodásra. Már az elején éreztem, hogy nem fogok megelégedni egy haladó szinttel, ezért a haladó tanfolyam után, a specialitások mellett elértem az MSD-t, már akkor tudtam, hogy a következő lépcsőig nem állok meg. Az egyik különleges szenvedélyem a roncs merülés, amit jelenleg mint Divemaster van lehetőségem sokat merülni és gyakorolni. Tudom,hogy még sokat kell fejlődnöm, de szeretnék tanulni, hogy az egyik legjobb roncsvezető lehessek. A DIVEWORLD-nél nem csak az ideális klubbot, hanem barátokat is találtam. Nagyon tetszik a túrák, szafarik atmoszférája, hangulata, a nagy bulik, a víz állandó közelsége, és a sok merülés. Különösen szeretem az éjszakai merüléseket, szinte állandó önkéntesnek számítok. A munkám, jellegéből adódóan elég stresszes az életem és ezért minden túra és szafari nyugtatólag hat rám. Nincs mese imádok búvárkodni.

Batka Miklós

Batka Miklós

DIVEMASTER

Búvárkodás? Mindig is olyan elérhetetlennek tűnt számomra és az örökös félelmek, amit a környezet diktál: jaj nem fog menni, jaj megfulladok, jaj mi lesz, ha jön a cápa! Majd felelős szülőként a 10 éves kisfiammal elmentünk közösen a tanfolyamra és kipróbálni a búvárkodás titokzatos világát, lesz, ami lesz... Na ebből az lett, hogy azóta is csak az időpontokat keressük, mikor mehetünk búvárkodni, mert kellő alázattal és mesteri oktatással a félelmek alaptalannak bizonyultak. Most már én is Divemasterként oktathatom és adhatom át ezt a búvárkodással kapcsolatos tudást és életérzést, akinek csak lehet.

Kovács Zoltán

Kovács Zoltán

DIVEMASTER

Ajándékba kaptam, hogy kipróbálhassam a búvárkodás élményét. Sikeres elméleti és gyakorlati vizsga megszerzése után az első merülésem az Adriai tengeren volt. A kezdeti nehézségek után megismerhettem a víz alatti világot. A túrákon új tapasztalatokat, élményeket szereztem. Azóta a búvárkodás az életem részévé vált és folyamatosan képzem magam tovább. Egy hét egyiptomi hajón töltött idő után új élményekkel tértem vissza. A búvárkodás számomra röviden: élmény, kikapcsolódás, utazás, nyugalom és jó társaság.

Csányi-Vékes Richárd

Csányi-Vékes Richárd

DIVEMASTER

Több mint tíz év élsportolás után sok hobbisportot kipróbáltam, köztük volt 2006-ban a könnyűbúvárkodás. Legbelül már akkor éreztem, hogy ez más mint a többi. A kezdetektől lenyűgözött a merüléstervezés, szabályok, műszerek, computerek és legfőképp a tapasztalt búvárok. Ettől fogva tudtam, hogy szeretnék egy ilyen csapat része lenni. Jó érzés segíteni, támogatni a búvárokat. A Divewordnél megtaláltam azt a csapatot, ahol a búvárkodás több, mint élmény, ahol ez az egész az élet része, itt egy család vagyunk. Kedvenceim a roncs- és éjszakai merülés és minden, ami kihívás...

Vereckei Réka

Vereckei Réka

DIVEMASTER

Az első gyerekkori emlékem, hogy a régi nappalinkban Attenborough természetfilmjeit nézem. Már akkor biztosan tudtam: egy napon én is búvár leszek. És űrhajós. Vagy dinoszaurusz. Bár e célok közül egyik-másik még várat magára (ami késik…), egy biztos: amikor 2017-ben beiratkoztam a DiveWorld kezdő búvártanfolyamára, a sorsom, mint mondani szokás, megpecsételődött. Gyorsan lépkedtem lefelé a búvár létrán, miközben a hivatásos pályafutásom is egyre határozottabban kirajzolódni látszott. Elvégeztem a rescue diver, majd a divemaster képzést, hogy másokat is a lehető legnagyobb biztonsággal segíthessek bevezetni a víz alatti világba, amely a mai napig ugyanolyan áhítattal tölt el, és rabul ejt.

dr. Gimes Orssolya

dr. Gimes Orsolya

KOORDINÁTOR

20 évvel ezelőtt kamasz fejjel kezdtem búvárkodni. Évekkel később a sors úgy hozta, hogy az addig csak hobby szinten művelt búvárkodás az életem és egyben a mindennapjaim részévé vált a DiveWorld megalapításával. Hogy mit jelent számomra a búvárkodás? Önismeretet, időnként komfortzónán kívüli létet, folytonos tanulást, csendet, az élőlények tiszteletét, fegyelmet és egyben szabadságot és hihetetlen kalandot. A víz alatt a súlytalanság állapotában olyan szabadságot élhetek át, amit a felszínen csak ritkán. Csak a saját lélegzetemet hallom miközben körbevesznek a világ legcsodálatosabb élőlényei, akik néha ugyan olyan kíváncsiak rám, mint én rájuk. A búvárkodás számomra találkozás. Találkozás sok jó emberrel, találkozás csodás állatokkal és találkozás önmagammal.

Zsács Fruzsina

Zács Fruzsina

DIVEMASTER

Gyerekkoromban vagy indián vagy űrhajós szerettem volna lenni és amióta az eszemet tudom vonzottak a nem hétköznapi dolgok és a kihívások. Tengerpart közelében felnőve pedig a víz mindigis fontos része volt az életemnek és sosem tudtam neki ellenállni, egyszerűen imádtam. Életem első merülése 2010-ben volt, egy Fülöp-szigeteki barátlátogatás alkalmával, és leginkább teljesen véletlenül. Viszont azonnal bele is szerettem - azt hiszem elsőre 4 teknős között úszkálni igazán meghatározó élménnyé vált. Akkoriban itthon még kevés lehetőség volt tanulni és az egész háttérbe is szorult, de évekig motoszkált bennem a gondolat, illetve az a feledhetetlen első merülés. Jó 10 évvel később szántam rá magam végre, hogy elvégezzem a kezdő tanfolyamot, de azóta nincs megállás. Az egyetlen dolog, amit bánok az, hogy ilyen sokáig halogattam. A gyönyörű merülések, a súlytalanság érzése, a tökéletes kikapcsolódás, na meg közel sem utolsó sorban ez a hihetetlenül jó csapat egyértelműen függőséget okoz!

Proksa Gábor

Proksa Gábor

DIVEMASTER TANULÓ

A víz mindig jelen volt az életemben. Igaz ez a családi nyaralásokra- ahol órákat töltöttem a vízben az élővilágot figyelve, de a 11 év versenyúszásomra is. A búvárkodás gondolata többször is felmerült bennem, így amikor a családomtól kaptam egy Diveworld-ös tanfolyamot ajándékba, nagy izgalommal ültem be az első oktatásra. Ennek minden percét élveztem és a tesztek után alig vártam, hogy vizsgázhassak. Ugyan kezdetben merültek fel nehézségek, de egy szuper csapathoz kerültem, akik mindenben segítettek. Az első egyiptomi túra után döntöttem úgy, hogy ide szeretnék tartozni. A víz alatt teljes a nyugalom nincs gondolat, múlt és jövő, csak a jelen pillanat(szépsége).

dr. Kerekes Gábor

dr. Kerekes Gábor

DIVEMASTER

Gyerekkorom óta kötődöm a vízhez, igaz, az első szerelem a vízitúrázás és a vitorlázás volt. A vízfelszín alá engem a cápák hívtak le… Talán 2015 karácsonyán láttam egy filmet, amiben a főszereplő ketrec nélkül merült a cápák közé. Gondoltam, életemben egyszer ezt nekem is ki kell próbálnom. Szerencsére az ismert budapesti cápás állatkertben annak idején volt ilyen szervezett program, azonban az azon való részvétel feltétele kezdő búvár végzettség és tíz igazolt merülés megléte volt. Mindösszesen ennek megszerzése volt számomra a cél, amikor a Diveworld Búváriskola búvártanfolyamára jelentkeztem. Aztán mire végzett búvárként tíz igazolt merülésem lett, már nem volt olyan csábító akváriumban merülni, a nyílt vízen, szabad cápákkal akartam úszni. A Vörös-tengeren történt az első találkozás: soha nem felejtem, amikor a nagy kékből hirtelen előbukkant egy óceáni fehérfoltú cápa, és alig egy méterre tőlem méltóságteljesen elúszott. Hihetetlen érzés volt ennek az évmilliók óta változatlan csúcsragadozónak a szemébe nézni! Azóta a világ számos tengerében és óceánjában volt szerencsém együtt merülni számos cápafajjal, ezekkel a csodálatos teremtményekkel, és minden találkozást megtiszteltetésnek tekintek.

Tóth Mátyás

Tóth Mátyás

DIVEMASTER TANULÓ

Az én történetem úgy kezdődött a búvárkodással, hogy mindig is otthonosan mozogtam a vízben és imádtam snorkelezni. Nyaralások alkalmával én általában bementem a vízbe és órákig elvoltam. Természetesen egy idő után már ez kevés volt, ekkor kezdtem nagyon amatőr szinten szabadtüdővel merülni. A célom az volt ,hogy minél mélyebbre tudjak merülni. Nálam ez 13 méternél ki is lett maxolva. 2016 December 11. volt az a történelmi esemény amikor én eldöntöttem, hogy búvár leszek. Tenerifén a születésnapom napján feküdtem a parton és arra lettem figyelmes , hogy egy csapat búvár jön ki a vízből. Arra gondoltam ,hogy milyen jó lehet nekik. Aztán jött egy kattanás ,hogy miért ne lehetnék én is búvár. 2018 Decemberében OWD tanfolyamra beiratkoztam a Diveworld Hungary-hoz, ami ezután történt az borítékolható volt. Annyira jól sikerült az a kattanás, hogy számos tanfolyam elvégzése után, jelenleg Divemaster tanfolyamot csinálom és itt nem szeretnék még megállni. Számomra a búvárkodás már jóval több ,mint egy hobbi. Az életem része és ez már így is marad. Ami teljesen magával ragadott a búvárkodásban az a végtelen kékség, az élővilág, a súlytalanság, a csend , a nyugalom. Teljes mértékben lelassul a világ odalent. Nincsenek problémák, bajok csak te vagy és a kékség. Lelassul a pulzusom és a légzésem, teljesen megnyugszom odalent és az az érzés kap el minden merülés alkalmával ,hogy hazaérkeztem. Minél mélyebben vagyok annál jobban kikapcsolok és megnyugszom. Én egyedül iratkoztam be a tanfolyamra, mert a barátok kifarsultak. Életem egyik legjobb döntése volt. Egy tanácsom van csak… ne várj senkire, ha neked ez az álmod akkor gyere és tanulj nálunk!

Szebenszki Balázs

Szebenszki Balázs

DIVEMASTER TANULÓ

Gyerekkorom óta az életem része a víz. Ha éppen nem vízben vagy vízparton voltam, az Action Man figurámmal játszottam búvárost. De valahogy még sem jutottam el oda sokáig, hogy palackot vegyek a hátamra. Egy napon viszont ez megváltozott. Azóta legszívesebben ki se jönnék a vízből és reménykedem, hogy végre kopoltyúm kinő. Mit is szeretek a búvárkodásban: a szabadságot, a kalandot, a nyugalmat és azt a megannyi élményt amit ezzel szerzek. A búvárkodásban a roncsok, sellőkkel és cápákkal való találkozások a legemlékezetesebbek számomra.