Ugrás az oldal tartalmára

MagyarországDorogi búvártúraVizsgamerülés Magyarországon

4merülés
2nap
-min. képesítés
Következő:
Dorogi búvártúra
2024. augusztus 16 - augusztus 17.
már csak 1 hely maradt 2024-08-16 van hátra

MAGYARORSZÁG - DOROGI BÚVÁRTÚRA

Sokan kérdezitek, hogy lehet-e búvárkodni Magyarországon. Lehet, de kiépített pályát és jó körülményeket csak Dorogon találhatunk. Nincs ideális időszak Dorogon a merüléshez. Nyáron a felszín közelében mikor 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet a látótávolság akár egy méter alá csökken. Tavasszal illetve ősszel amikor a víz hőmérséklete 10 fok körül mozog a látótávolság akár 3-5 méter is lehet. Télen aki szeret a jég alá merülni akár megtapasztalhatja, hogy ilyenkor a legtisztább a tó de a leghidegebb is. Dorogon kényelmesen töltheted a napodat, hiszen a strand területén található a bázis. Amíg merülsz családtagjaid is jól érzik majd magukat.

VIZSGÁZÓKNAK ÉS KEZDŐKNEK

A tanuló búvárok jellemzően akkor jönnek el Dorogra vizsgázni, amikor nincs idejük eljönni Horvátországba. Szombaton délelőtt és délután merülünk vizsgázó búvárainkkal a búvárbázis közvetlen közelében. Az első 4 merülés jelenti a vizsgát, ahol be kell mutatnod azokat a feladatokat, amiket az uszodai oktatáson együtt begyakoroltunk. A feladatok nem hosszúak, sajnos tengerekkel szemben itt nincs sok lehetőség merüléseket igazi búvárélményekkel gazdagítani, így itt kötelező feladatok elvégzése után jövünk fel egyből a felszínre. Sajnos Dorogon a hajóról merülő tanfolyamot nem tudjuk elvégezni, mivel itt nincs mód hajóról merülni. Szombaton délután a vizsgázott búvárok számára egy búváravatási ceremóniával kedveskedünk.

TAPASZTALT BÚVÁROKNAK

Ne az Adrián megtapasztalt látnivalókra és látótávolságra számíts és akkor nem fogsz csalódni. Amennyiben úgy döntesz, hogy megnézed mit rejt a dorogi tó akkor meglepetések sora fog várni. Víz alatt kiépített kötélpálya, különböző mélységben elhelyezett trepnik, és víz alatti tárgyak szinesítik a merülésedet. Amennyiben figyelmes vagy édesvízi rákokkal és halakkal találkozhatsz. A lebegésre nagyon oda kell figyelned, hiszen a tónak iszapos az alja. A kötélpályát követve eljuthatsz a különféle haltartásokhoz és bedőlt fákhoz is. Megnézheted a bödön hajó részeit amely 300 éves amit itt süllyesztettek el régészek. Tovább úszva megtalálhatod a búvármúzeumot is, ahol egy víz alatti ketrecben különféle régi időkben használt búvárfelszerelési tárgyak vannak kiállítva. Számos kis halacska található a felszerelések között.

MIT HOZZ MAGADDAL HA VIZSGÁZNI JÖSSZ?
 • törülközőt,
 • papucsot,
 • 25.000,-Ft-ot mely tartalmazza a strandbelépőt és a felszerelés bérlését,
 • 50 eurót mely a kártyadíj a sikeres vizsga esetén.
MIT HOZZ MAGADDAL, HA BÚVÁRKODNI JÖSSZ?
 • a maszkodat és a légzőcsövedet,
 • az uszonyaidat,
 • a búvárkomputeredet,
 • a víz alatti kamerádat,
 • reduktorodat,
 • búvármellényedet,
 • a hosszú búvárruhádat.