Ugrás az oldal tartalmára

EgyiptomEgyiptom-északi szafariFedezd fel a roncsokat

24merülés
6nap
Owdmin. képesítés
Következő:
Egyiptom-északi szafari
2024-04-20 van hátra

BÚVárszafari a Vörös-tenger északi felén

A búvárszafari program mindenkinek szól. Kiváló lehetőség kezdő búvárok számára, hogy a nyílt vízi vizsgafeladatokat követően tovább gyakorolhassák, hogyan is kell a víz alatti világban boldogulni, és akár egy hét alatt komoly gyakorlatot és tapasztalatot szerezhessenek. A szafari felejthetetlen élményt nyújt azoknak is, akik már képzett búvárok és szeretnék felfedezni a szabadság és a búvárkodás összhangját. Erre tökéletes helyszín a Lighthouse Miracle-1 Vörös-tengeri luxus hajó.

Hurghadából induló északi roncs búvárszafari egész évben ajánlott. Ezen a búvárszafari útvonalon a Hurghadához és Sharm el Sheikhhez közeli korall zátonyokhoz látogatunk el.
Felejthetetlen élményeket nyújthat az ezen az útvonalon található hajóroncsok sokasága és a korallzátonyok gyönyörű világa. A célpontok között szerepel az Abu Nuhas zátony, mely a Shadwan-szigettől 3,5 kilométerre található. Két elsüllyedt hajóroncsot merülünk (S.S.Carnatic, Giannis D), valamint eljutunk a II. világháborúban lebombázott S.S.Thistlegorm katonai szállítóhajó roncsához is. Merülünk Safagában, a Salem Express komphajó roncsánál.

LIGHTHOUSE MIRACLE 1 LUXUSHAJÓRÓL

Befogadó képesség: 24 utas, 12 db kényelmes kétágyas kabin található a hajón, mind saját fürdőszobával és szabályozható légkondicionálóval. A kabinokat a hajón naponta takarítják. Ágynemű, fürdőköntös és törölköző található a kabinokban. 3 kabin franciaágyas. All inclusive ellátás, napi három étkezés svédasztalos formában, amely korlátlan ásványvíz, gyümölcs, snack, kávé, tea és üdítő (Coca Cola termékek) fogyasztást foglal magába. A merülések között szendviccsel és gyümölccsel kedveskedik a személyzet. Napi 3-4 merülés, finom kaják, pihenés, szórakozás és a jó hangulat garantált…
Ingyenes internetkapcsolat (Wifi) is rendelkezésre áll az utasok részére, hogy ne jelentsen problémát kapcsolatban maradni az otthon maradt családtagokkal.

EGY KIS ÍZELÍTŐ A LEGÉRDEKESEBB MERÜLŐHELYEKRŐL
Giannis D. hajóroncs

A Giannis D teherhajó 1983-ban puhafát szállított Rijekából, Szaud Arábiába és Jemen-be. Átszelte a Szuezi-csatornát. Azonban a nagyrészben eseménytelen vörös-tengeri út végén egy navigációs hiba miatt a Giannis D teljes sebességgel a zátonynak hajózott. A hajót elérte a végzete, nem jutott ki a nyílt tengerre. Az egykor 100 méteres hajó 3 részre törve merült el és nyugszik a tenger fenekén. A hajóroncs 4-25 méter közötti mélységben nyugszik. A szomszéd zátony lakói gyorsan benépesítették (zátonylakó halak, üvegsügérek, skorpióhalak, angyalhalak, stb.)        

S.S. Thistlegorm szállítóhajó roncs

A hajóroncs a homokos tengerfenék, 28 méter mélyen nyugszik, pár kilométerre Sha'ab Ali nagy korallzátonytól. Ezt a roncsot Jacques-Yves Cousteau fedezte fel a Calypso első expedíciója során 1956-ban. A hajót még 1941 októberében a németek bombázták meg, lőszerrakománya felrobbant, és ezáltal a hajó elsüllyedt és a hajótat teljesen megsemmisült. A parancsnoki híd kabinja 12 méter magasra nyúlik a felszín felé, ami segíthet a búvároknak a homályos víz alatti tájékozódásban. A hajó rakománya szinte a mai napig érintetlen, így a könnyűbúvárok számára ez egy utazás a múltba. A főfedélzeten 2 nagy torpedó és 4 vasúti kocsi pihen. Az iszap és korrózió ellenére is jól láthatóak a gépkocsik, teherautók, motorkerékpárok, jeep-ek, és egyéb katonai felszerelések. A hajótat körül a sülyedéskor kizuhant két tank, dobozolt lőszerek és fegyverek hevernek a fenéken. Egy merüléssel szinte lehetetlen megmerülni az egész roncsot.