búvártanfolyam PADI rescue banner

RESCUE DIVER + EFR - Mentőbúvár + Elsősegélynyújtó tanfolyam

A mentőbúvár képzés bővíti a problémamegelőzésre és a balesetek kezelésére irányuló alapvető készségeket, melyeket a búvárok a PADI nyílt vízi búvár (Open Water Diver) tanfolyamától kezdve tanulnak. A mentőbúvár szintnél a búvárok készen állnak arra, hogy bonyolultabb vészhelyzeteket kezeljenek, és közvetlen beavatkozás / technikák alkalmazásával segítsenek másokat vészhelyzetben. Természeténél fogva a tanfolyam megerőltető, de levezetését, tartalmát és a megközelítést tekintve reálisan teljesíthető. Habár a környezet / kontextus, amelyben a mentőbúvár képzés zajlik, komoly, magának a tanfolyamnak egy élvezetes kihívásnak kell lennie, amely a búvár önbizalmának további épülését szolgálja..

Miért a PADI Rescue Diver tanfolyamát válaszd?


A PADI Mentőbúvár tanfolyam arra az elvre összpontosít, hogy a feladatok megoldásának ritkán van csak egyetlen módja. Nincs egyetlen „helyes” mód a mentés elvégzésére, inkább sok változó és erőforrás van, amelyeket a mentők figyelembe vesznek, illetve amelyekre támaszkodnak, a forgatókönyvtől függően. A tanfolyam a mentéshez egy rugalmas, konceptuális megközelítést tesz lehetővé – a mentőbúvár relatív mérete és ereje például, valamint a környezeti tényezők is irányíthatják vagy befolyásolhatják melyik mentési technika lesz a leghatékonyabb.

A mentési gyakorlatok és forgatókönyvek alapismereteket fejlesztenek és arra ösztönzik a búvárokat, hogy kísérletezzenek, tanulják meg kihasználni erősségeiket, ismerjék meg korlátaikat és vegyék ezeket figyelembe vészhelyzetekben. A búvárok először megtanulják végiggondolni a vészhelyzet kezelésére rendelkezésre álló lehetőségeket, majd azt, hogy a helyzetértékelés után az adott szituációnak legjobban megfelelő módszerrel járjanak el.


Mivel fogunk foglalkozni a tanfolyamon?


A PADI Rescue Diver tanfolyam kényelmes, akár otthon tanulható tananyagaival, szituációs mentési gyakorlataival tanít meg a vészhelyzetek kezelésének és megelőzésének fontosságára. Az elméleti tananyag jelentős részét önállóan (pl. otthon), a PADI Rescue Diver kézikönyv segítségével sajátíthatod el. A kézikönyvben megismered az alapelveket és a búvárbalesetek megelőzéséhez szükséges információkat. Az önmentés, búvárstressz, búvár elsősegély, vészhelyzetek kezelése, felszereléssel kapcsolatos problémák felismerésére és megoldására készít fel, jelentkezzen a probléma a felszínen, akár a víz alatt.
Az öt nyíltvízi foglalkozás során tanulni fogsz a következőkről:


 • Az önmentésről és a búvár stresszről
 • A búvár elsősegélyről
 • A vészhelyzetek kezelésről és a felszerelésekről
 • Az úszva és a nem úszva történő segítségnyújtásról
 • A pánikba esett búvár reakciójáról
 • A víz alatt felmerülő problémákról
 • Az elveszett búvár felkutatásával kapcsolatos eljárásokról
 • Az öntudatlan búvár felszínre hozataláról
 • A vízben történő mesterséges lélegeztetésről
 • A vízből való kijövetelről
 • A nyomással kapcsolatos balesetek elsősegély-nyújtási eljárásairól
 • Búvár balesetek forgatókönyveiről

Mi van segítségünkre a tanulásban?


 • PADI Rescue Diver Kézikönyv
 • PADI EFR Kézikönyv
 • PADI Rescue Diver videó
 • PADI EFR videó

Nincsenek rejtett költségek!

Mi az a kártyadíj?

A búvártanfolyam elvégzését követően a PADI kiállít számodra egy nemzetközileg ismert jogosítványt, fényképes elektronikus kártya formájában. Ennek a kártyának a díja 50 €-nak megfelelő forint.

A kártyád a vizsga után azonnal igényelhető és már látszik is a PADI rendszerében. Mit kell tenned, hogyy lásd a búvárigazolványodat? Le kell töltened a telefonodra a PADI alkalmazást és regisztráció uátn már nálad is a kártyád.

e-Card - Kis segítség az aplikáció használatához (PDF)
Lehetőséged van támogatni, védeni Földünk óceánjait és tengereit a PADI Project AWARE programja keretében. A Project AWARE két fő problémára koncentrál: a cápák védelmére és az óceánba való szemetelésre. A kártya alapdíján felül tetszőleges összeggel támogathatod a Project AWARE programot.

Letölthető dokumentumok, melyek a búvártanfolyamra való beiratkozáshoz szükségesek lehetnek, 1 példányban:

10175 - Kockázat- és felelősségvállalási nyilatkozat (PDF) 10063 - Egészségügyi nyilatkozat búvárkodáshoz (PDF) 10060 - Szabványos búvár biztonsági eljárások tudomásul-vételi nyilatkozat (PDF) EMEA - Képviseleti jogviszony kizárásáról és annak tudomásul vételéről szóló megállapodás (PDF)
Visszahívást kérek

Jelentkezz bátran, vagy ha kérdésed van keress fel minket! A DiveWorld Hungary csapata a rendelkezésedre áll a +36 30 587 5989 telefonszámon, vagy az info@diveworld.hu e-mail címre írhatsz nekünk. Telefonon a nap 24 órájában elérsz minket, hívj bátran, akár most is!