búvártanfolyam PADI rescue banner

RESCUE DIVER + EFR - Mentőbúvár + Elsősegélynyújtó online tanfolyam

Sajnos a kialakult helyzet miatt nem tudunk tartani elméleti tanfolyamokat a tanteremben, de szerencsére van mód online tanfolyam elvégzésére, amennyiben szeretnéd.

A PADI Mentőbúvár (Rescue Diver) tanfolyam kulcsfontosságú lépés a búvárok ismereteinek és tapasztalatának bővítésében. A mentőbúvárok elsajátítják hogyan gondoskodjanak az önmagukén kívül más búvárok biztonságáról is. Emiatt a PADI Mentőbúvár tanúsítvány minden vezetői szintű PADI képzés előfeltétele.

A mentőbúvár képzés bővíti a problémamegelőzésre és a balesetek kezelésére irányuló alapvető készségeket, melyeket a búvárok a PADI nyílt vízi búvár (Open Water Diver) tanfolyamától kezdve tanulnak. A mentőbúvár szintnél a búvárok készen állnak arra, hogy bonyolultabb vészhelyzeteket kezeljenek, és közvetlen beavatkozás / technikák alkalmazásával segítsenek másokat vészhelyzetben. Természeténél fogva a tanfolyam megerőltető, de levezetését, tartalmát és a megközelítést tekintve reálisan teljesíthető. Habár a környezet / kontextus, amelyben a mentőbúvár képzés zajlik, komoly, magának a tanfolyamnak egy élvezetes kihívásnak kell lennie, amely a búvár önbizalmának további épülését szolgálja..

Miért a PADI Rescue Diver tanfolyamát válaszd?


A PADI Mentőbúvár tanfolyam arra az elvre összpontosít, hogy a feladatok megoldásának ritkán van csak egyetlen módja. Nincs egyetlen „helyes” mód a mentés elvégzésére, inkább sok változó és erőforrás van, amelyeket a mentők figyelembe vesznek, illetve amelyekre támaszkodnak, a forgatókönyvtől függően. A tanfolyam a mentéshez egy rugalmas, konceptuális megközelítést tesz lehetővé – a mentőbúvár relatív mérete és ereje például, valamint a környezeti tényezők is irányíthatják vagy befolyásolhatják melyik mentési technika lesz a leghatékonyabb.

A mentési gyakorlatok és forgatókönyvek alapismereteket fejlesztenek és arra ösztönzik a búvárokat, hogy kísérletezzenek, tanulják meg kihasználni erősségeiket, ismerjék meg korlátaikat és vegyék ezeket figyelembe vészhelyzetekben. A búvárok először megtanulják végiggondolni a vészhelyzet kezelésére rendelkezésre álló lehetőségeket, majd azt, hogy a helyzetértékelés után az adott szituációnak legjobban megfelelő módszerrel járjanak el.

Online oktatás

A tanfolyam elvégzéséhez telepítened kell a telefonodra, tabletedre vagy a számítógépedre a zoom nevű programot https://zoom.us/. Ez számotokra egy teljesen ingyenes program. Amennyiben a telepítés során bármi gondod adódna, keress minket telefonon és segítünk. Miután jelentkeztél az adott tanfolyamra, küldünk neked egy linket, amelyen keresztül csatlakozhatsz is az online tanfolyamhoz az erre kijelölt időben.

Hogyan fog működni ez az online oktatás? Majdnem úgy, mintha az iskolában lennénk. Láthatsz és hallhatsz minket és mi is láthatunk és hallunk téged, ha akarod. Az online térben beszélgetünk és prezentálunk, így teljesen élőben átadjuk neked az elméleti tananyagot, ahogyan eddig is. A tanfolyam közben bármikor kérdezhetsz, mi azonnal tudunk válaszolni a kérdésedre pontosan úgy, mint az oktató teremben, azzal a különbséggel, hogy semmilyen vírust nem adunk át egymásnak. Az oktatás során ti is beszélgethettek egymással, mi mindent megteszünk, hogy a képzés interaktív legyen.


Mivel fogunk foglalkozni a tanfolyamon?


A PADI Rescue Diver tanfolyam kényelmes, akár otthon tanulható tananyagaival, szituációs mentési gyakorlataival tanít meg a vészhelyzetek kezelésének és megelőzésének fontosságára. Az elméleti tananyag jelentős részét önállóan (pl. otthon), a PADI Rescue Diver kézikönyv segítségével sajátíthatod el. A kézikönyvben megismered az alapelveket és a búvárbalesetek megelőzéséhez szükséges információkat. Az önmentés, búvárstressz, búvár elsősegély, vészhelyzetek kezelése, felszereléssel kapcsolatos problémák felismerésére és megoldására készít fel, jelentkezzen a probléma a felszínen, akár a víz alatt.
Az öt nyíltvízi foglalkozás során tanulni fogsz a következőkről:


 • Az önmentésről és a búvár stresszről
 • A búvár elsősegélyről
 • A vészhelyzetek kezelésről és a felszerelésekről
 • Az úszva és a nem úszva történő segítségnyújtásról
 • A pánikba esett búvár reakciójáról
 • A víz alatt felmerülő problémákról
 • Az elveszett búvár felkutatásával kapcsolatos eljárásokról
 • Az öntudatlan búvár felszínre hozataláról
 • A vízben történő mesterséges lélegeztetésről
 • A vízből való kijövetelről
 • A nyomással kapcsolatos balesetek elsősegély-nyújtási eljárásairól
 • Búvár balesetek forgatókönyveiről

Mi van segítségünkre a tanulásban?


 • PADI Rescue Diver Kézikönyv
 • PADI EFR Kézikönyv
 • PADI Rescue Diver videó
 • PADI EFR videó

Nincsenek rejtett költségek!

Mi az a kártyadíj?

A búvártanfolyam elvégzését követően a PADI kiállít számodra egy nemzetközileg ismert jogosítványt, fényképes elektronikus kártya formájában. Ennek a kártyának a díja 50 €-nak megfelelő forint.

A kártyád a vizsga után azonnal igényelhető és már látszik is a PADI rendszerében. Mit kell tenned, hogyy lásd a búvárigazolványodat? Le kell töltened a telefonodra a PADI alkalmazást és regisztráció uátn már nálad is a kártyád.

e-Card - Kis segítség az aplikáció használatához (PDF)
Lehetőséged van támogatni, védeni Földünk óceánjait és tengereit a PADI Project AWARE programja keretében. A Project AWARE két fő problémára koncentrál: a cápák védelmére és az óceánba való szemetelésre. A kártya alapdíján felül tetszőleges összeggel támogathatod a Project AWARE programot.

Letölthető dokumentumok, melyek a búvártanfolyamra való beiratkozáshoz szükségesek lehetnek, 1 példányban:

10175 - Kockázat- és felelősségvállalási nyilatkozat (PDF) 10063 - Egészségügyi nyilatkozat búvárkodáshoz (PDF) 10060 - Szabványos búvár biztonsági eljárások tudomásul-vételi nyilatkozat (PDF) EMEA - Képviseleti jogviszony kizárásáról és annak tudomásul vételéről szóló megállapodás (PDF)
Visszahívást kérek

Jelentkezz bátran, vagy ha kérdésed van keress fel minket! A DiveWorld Hungary csapata a rendelkezésedre áll a +36 30 587 5989 telefonszámon, vagy az info@diveworld.hu e-mail címre írhatsz nekünk. Telefonon a nap 24 órájában elérsz minket, hívj bátran, akár most is!