Ugrás az oldal tartalmára

PADIE-LEARNING ENRICHED AIR DIVEROnline Nitrox búvártanfolyam

2merülés
1nap
Owd min. képesítés
50 000 Fta kurzus díja
Következő:
PADI E-LEARNING ENRICHED AIR DIVER (Online Nitrox búvártanfolyam)
Bármikor elkezdhető

Miről is szól a NITROX búvártanfolyam?

A NITROX ("enriched air") használata biztonságosabbá teszi a merüléseket azáltal, hogy a belélegzett gázban az oxigén aránya magasabb. Így több időt lehet eltölteni a víz alatt, miközben a szervezetünk számára kevésbé megterhelő a merülés, ráadásul a dekompressziós betegség kockázatát is minimálisra csökkenthetjük. A szervezet metabolizálja, és másképpen nyeli el az extra oxigént, így szabadtüdős búvárkodás határain belül maradva a merülést követően nem Képződik buborék. Ez azt is jelenti, hogy adott mélységen a dekompressziómentes határ hosszabb lesz a sűrített levegős merüléshez képest. Minél nagyobb a dúsított levegő oxigéntartalma, annál hosszabb lesz a dekompressziómentes idő.

Miért fontos EZ a tanfolyam?

A Nitrox (Enriched air) használata biztonságosabbá teszi a merüléseket azáltal, hogy a belélegzett gázban az oxigén aránya magasabb. Így több időt lehet eltölteni a víz alatt, miközben a szervezetünk számára kevésbé megterhelő a merülés, ráadásul a dekompressziós betegség kockázatát is minimálisra csökkenthetjük. Például, ha levegővel merülsz 15 m mélységbe, dekompresszió nélküli határértéked 80 perc. Ha azonban EANx36-tal merülsz, az 220 perc dekompresszió nélküli időt jelent; ez 140 perc többletidő. Ugye szeretnél sokkal több időt eltölteni a víz alatt?

Elméleti oktatás

A PADI Enriched Air Diver Specialty minősítés hangsúlyozza a dúsított levegős búvárkodással kapcsolatos elméleti és műveleti szempontokat  Az online elméleti oktatás során az elektronikus tankönyvedből és a tudásáttekintőkből minden elméleti anyagot elsajátíthatsz, amire a Enriched Air merüléseid során szükséged lehet.

Mit fogsz megtanulni az E-learning online órákon?
  • Miért előnyös számodra a Nitrox használata.
  • Milyen élettani hatásai vannak a Nitrox használatának.
  • Mikor érdemes használni.
  • A komputerek használata Nitrox merüléseknél.
  • A Nitrox merülések tervezésénél alkalmazott eljárások és szabályok
  • Mire jó és hogyan működik az oxigén-analizátor.
  • A Nitrox előállításának és elemzésének lépései
VIZSGAMERÜLÉSEK

Vizsgamerülés nincs, de 2 opcionális gyakorló merülést is végrehajtunk. A gyakorló merülések integrálhatók más PADI tanfolyamok merüléseivel.

A TANFOLYAM ELVÉGZÉSE UTÁN...

PADI Enriched Air Diver búvártanfolyam elvégzése után jogosult leszel Nitrox gázzal merülni 40%-ig, a helyi jogszabályok figyelembevételével.