búvártúra thaiföld phuket, similan-szigetek banner

BALI - AZ ISTENEK SZIGETE

UTAZZ EL A TÉLBŐL A NYÁRBA ÉS BÚVÁRKODJ VELÜNK BALIN!

Bali nem csak a természeti látványosságaival, különleges kultúrájával, az emberek kedvességével varázsolja el a turisták millióit, hanem a búvárok számára is tartogat rengeteg meglepetést a gazdag víz alatti világával. Apró termetű csoda lényegtől kezdve (pl, pygmy csikóhal, harlequin shrimp stb.) a szirti cápák és manta rájákig (a szezonális mola molát - Hold hal - nem is említve) a világ leggazdagabb vízi világa található Balin. Merüljünk el a sziget közelebbi megismerésében...

MERÜLÉSEK

Az Egyenlítőtől kicsit délre fekszik, trópusi tenger, a víz hőfoka 27-30C. A víz alatti világ összehasonlíthatatlan az Adriával. Itt nem az a probléma, hogy látunk-e majd valamit, hanem hogy a merülés végén emlékszünk-e mindenre. Nagyon sok híres fotós visszajár például Tulambenbe, sőt egy pár halat és meztelen csigát itt fedeztek fel és neveztek el a fotósáról. Az öblök élővilága különleges. Ennek oka a szürke vulkanikus eredetű homok és itt található a világ egyik legkönnyebben megközelíthető hajóroncsa, a U.S.A.T. Liberty – a parttól 20m-re, ideális mélységben. Ez egy 120 m hosszú, csodálatos roncs. A víz alatti fajok sokasága miatt rengeteg a különlegesség. Becslések szerint 1400 faj él például a tulambeni kis öbölben (összehasonlításul: Hawaii szigeteken 4-500). Apró termetű csoda lényektől kezdve (pl.: pygmy csikóhal, harlequin shrimp) a szirti cápákig és manta rájákig (a szezonális mola molát – Hold hal nem is említve) a világ leggazdagabb vízi világa található Balin. A Pápua Új-Guinea, Fülöp-szigetek és Bali által határolt háromszög a világ egyik legszebb és legváltozatosabb élővilágát foglalja magába. Mantákat élőben látni vagy éppen békahalakat felfedezni nem mindennapos élmény. Van cápabarlang, áramlásmerülés, blue lagoon, azaz merülőhely minden tudásszintű búvár számára.

A KÖVETKEZŐ BÚVÁRTÚRA IDŐPONTJA:
2023. november 04-15-ig

JelentkezemVisszahívást kérek

Jelentkezz bátran, vagy ha kérdésed van keress fel minket! A DiveWorld Hungary csapata a rendelkezésedre áll a +36 30 587 5989 telefonszámon, vagy az info@diveworld.hu e-mail címre írhatsz nekünk. Telefonon a nap 24 órájában elérsz minket, hívj bátran, akár most is!